گوسفند شیشک چیست و ارزش غذایی گوشت شیشک

گوسفند شیشک

گوسفندهای نر و ماده به نام‌های مختلفی شناخته می‌شوند؛ گوسفندهای نر “راک” یا “قوچ” و گوسفندهای ماده “میش” نامیده می‌شوند. گوسفندهایی که تازه بالغ شده و توانایی تولید مثل دارند، “شیشک” نامیده می‌شوند. به‌طور دقیق‌تر، گوسفندان ۶ ماهه تا یک‌ساله به‌عنوان شیشک شناخته می‌شوند. بره‌ها نیز از لحاظ اقتصادی ارزش‌های متفاوتی دارند و شیشک‌ها به دلیل ظاهر دوست‌داشتنی و جثه کوچکشان محبوب هستند. دو نوع بره وجود دارد: بره شیری و شیشک که توانایی تولید مثل نیز دارد.

بره شیری

دامداران بره‌های شیری را جهت نگهداری و پرواربندی خریداری و فروش می‌کنند تا از آن‌ها سود اقتصادی کسب کنند. بره‌های شیری با سن‌هایی بین سه ماه تا یک‌سال خریداری می‌شوند و دامداران پس از بزرگ کردن آن‌ها، برای ذبح و فروش گوشت مرغوب به بازار عرضه می‌کنند. پیش از بزرگ شدن بره‌های شیری، بازدهی مناسبی از نظر گوشتی ندارند، از این رو خریداران معمولاً باید تا زمان تکامل بره‌ها منتظر بمانند تا از آن‌ها سود بیشتری ببرند.

آیا گوشت شیشک یا بره خوردنی است؟

بله، گوشت بره نه تنها خوردنی است، بلکه یکی از غذاهای محبوب، لذیذ و پرطرفدار میان مردم است. گوشت بره، مثل گوشت گوسفند و مرغ، یک گوشت معمولی به‌ عنوان مواد غذایی محسوب می‌شود، اما تفاوت اصلی این است که کمیاب‌تر است. گوشت بره یکی از غذاهای محبوب در چین و هند است. گوشت گوسفند شیشک نسبت به بره کمی سفت‌تر و دیرپزتر است، اما در عین حال خوش طعم‌تر و خوش خوراک‌تر است.

گوشت بره چیست و چه طعمی دارد؟

گوشت بره از بره‌هایی با سن یک سال یا کمتر به‌دست می‌آید. این گوشت قرمز شامل میوگلوبین و چربی مرغوب و مرمری است. گوشت بره منبعی سالم و سرشار از پروتئین است که از نظر طعم و مزه خوشمزه‌تر و بهتر از گوشت گاو و مرغ است. این گوشت در کباب کردن طعم لذیذی دارد و بیش از ۵۰ درصد مردم جهان آن را می‌پسندند.

ارزش غذایی گوشت گوسفند شیشک

گوشت بره یا شیشک منبع غنی از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم، روی، پتاسیم، سلنیوم و مس است. همچنین این گوشت منبعی غنی از ویتامین‌های گروه B است. با وجود چربی‌های غیر اشباع موجود در گوشت بره، مصرف زیاد آن توصیه نمی‌شود. این گوشت تقریباً ۲/۳ از نیاز روزانه چربی اشباع را تأمین می‌کند و دارای ۲۷ گرم پروتئین و بیش از ۳۳۰ کالری است.

مزایای گوشت شیشک

گوشت شیشک دارای مزایای فراوانی است که شامل:

  1. جلوگیری از بروز سرطان: وجود لینولئیک اسید در این گوشت که می‌تواند از بروز سرطان سینه جلوگیری کند و با آن مبارزه کند.
  2. کمک به کاهش وزن: با اینکه میزان چربی‌های اشباع شده و کالری گوشت بره زیاد است، مصرف این گوشت به مدت طولانی فرد را سیر نگه می‌دارد و به افراد رژیمی کمک می‌کند بهتر مدیریت وزنی خود را حفظ کنند.
  3. افزایش تراکم استخوان: این گوشت منبعی غنی از فسفر، سلنیوم و روی است که برای تراکم مواد معدنی استخوان مهم هستند.
  4. سلامت پوست: وجود اسیدهای چرب امگا-۳ در این گوشت به کاهش لکه‌ها و چین و چروک‌های پوست کمک می‌کند.
  5. جلوگیری از بیماری کم‌خونی: گوشت بره به دلیل داشتن مقادیر زیادی آهن و کلسیم به جلوگیری از کم‌خونی کمک می‌کند.
  6. افزایش سیستم ایمنی: تقریباً ۳۰ درصد از نیاز روزانه به روی با مصرف این گوشت تأمین می‌شود.

مضرات گوشت بره

همچنین باید به مضرات مصرف زیاد گوشت بره نیز توجه داشت:

  • ابتلا به دیابت
  • افزایش کلسترول
  • مشکلات عروقی

در کل، گوسفند شیشک دارای گوشت لذیذ و مفیدی است که با بزرگتر شدن لذیذتر نیز می‌شود، اما از نظر اقتصادی برای دامداران سود زیادی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *